SARAJEVO, MOSTAR in MEDŽUGORJE

<
>
Kratek opis: 
Obiščite Sarajevo z znamenito Baščaršijo, Mostar s Starim mostom in romarsko središče Medžugorje

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1. DAN: Slovenija - Sarajevo
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice z vmesnimi postanki za počitek in osvežitev. V opoldanskih urah prihod v Sarajevo, ki so leta 1461 ustanovili Otomanski Turki, mesto pa je leta 1984 gostilo zimske olimpijske igre. Evropsko politično zgodovino je to mesto usodno zaznamovalo leta 1914 z atentatom na avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda, kar je bil povod za izbruh prve svetovne vojne.  Pričnemo z ogledom zanimivosti mesta, kot sta stara pravoslavna cerkev in Gazi Husrevbegova džamija. Sprehodimo se po Baščaršiji. Nekaj prostega časa za morebitne drobne nakupe, lahko pa boste poskusili čevapčiče v lepinji, kajmak in druge specialitete bosanske kuhinje. Po ogledih vožnja do hotela, namestitev. Večerja in nočitev.
2. DAN: Sarajevo – Jablanica – Mostar - Medžugorje
Po zajtrku ogled še preostalih zanimivosti mesta Sarajevo. Nato sledi vožnja do Jablanice, krajši postanek za ogled porušenega mostu (po želji ogled muzeja) in nadaljevanje poti do Mostarja. Postanek za ogled glavnih znamenitosti: most Sultana Sulejmana, Stari most, ki je so ga med vojno leta 1993 porušili Hrvati, Karadoz – Begova džamija ali Mehmed Pašina džamija. Nadaljevanje vožnje ob reki Neretvi do Medžugorja, znanega romarskega središča, kjer se je leta 1981 domnevno prikazala Marija. Vožnja do izbranega hotela. Namestitev v hotelu, večerja. Nočitev.
3. DAN: Medžugorje – Split – Trogir - Slovenija
Po zajtrku nas bo pot vodila do Splita s postankom za krajši ogled obzidja in veličastne Dioklecijanove palače, ki je bila zgrajena konec 3. in v začetku 4. stoletja. Od vseh poznoantičnih rimskih cesarskih palač je ta najbolj ohranjena. Stari del Splita s cesarsko palačo je bil leta 1979 vpisan v Unescov Seznam svetovne dediščine. Nekaj prostega časa. Nato sledi še vožnja do Trogirja, postanek in ogled nekaterih zanimivosti kot so: katedrala Sv. Lovre, velika in mala palača, severna mestna vrata, knežji dvor. Čas za individualno kosilo. Ob dogovorjeni uri se zberemo in nadaljujemo pot z vmesnimi postanki mimo Karlovca v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.  

  • ODHOD: po želji skupine 
  • CENA: pokličite za ceno
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, 2 x pol penzion v hotelih 3/4*, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije