BEOGRAD – MESTO VEČNEGA ŠARMA

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

Novi Sad - Topola - Oplenac
 
1. DAN: Slovenija - Beograd
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti na Hrvaško, mimo Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice v Beograd. Dopoldanski prihod v mesto. Po prihodu sledi ogled mestnih zanimivosti, kot so: Trg republike z zveznim parlamentom, mestna hiša, Terazije, Študentski trg, Varoš kaplja, Novi Beograd, Narodno gledališče, Narodni muzej, dvor kneginje Ljubice, stolnica, pravoslavna cerkev sv. Save. Zapeljali se bomo tudi na Dedinje, mimo muzeja 25. maja in Hiše cvetja ali mavzoleja ter današnje grobnice nekdanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita. Vožnja v hotel in namestitev po sobah. Prost preostanek večera bomo zaključili z večerjo na četrti Skadarliji, kjer se boste ob zvokih 'starogradske' glasbe lahko pozabavali tudi daleč v noč. Nočitev.
2. DAN:  Beograd – Avala – Topola - Oplenac - Beograd
Po zajtrku se bomo podali v Šumadijo, še prej pa nas čaka postanek na beograjski 'gori' Avali, kjer si bomo ogledali spomenik ‘Neznanemu junaku’, delo priznanega kiparja Ivana Meštroviča, lahko se boste povzpeli na nedavno obnovljeni telekomunikacijski stolp, od koder se nam razprostira pogled daleč naokoli. Naš naslednji postanek bo v Topoli, mestu, ki mu pravijo tudi srce Šumadije. Ogled mesta, ki se je nekoč hrabro upiralo turškim krvnikom in bilo celo središče upora. Tukaj stoji Karađorđev kompleks s konakom in cerkvijo Sv. Jurija. Nato sledi še skok v Oplenac, kjer bomo obiskali mavzolej Karađorđevičev in cerkev sv. Jurija. Vrnili se bomo preko Aranđelovca. Po prihodu v Beograd prosto do večerje v restavraciji na enem od splavov, kjer traja zabava do poznih večernih ur. Nočitev.
3. DAN: Beograd
Po zajtrku slovo od Beograd in vožnja v Vojvodino, žitnico Jugoslavije. Najprej krajši postanek v Sremskih Karlovcih in ogled mestnega središča s katedralo. Naslednji postanek bo za ogled znamenite Petrovaradinske trdnjave, ki dominira nad Novim Sadom, kjer si bomo prav tako ogledali najpomembnejše znamenitosti. Po ogledih nas čaka vožnja do Sremske Mitrovice, kjer se bomo ponovno priključili na avtocesto in vožnja v smeri Zagreba in Slovenije. Prihod domov odhoda je predviden v poznih nočnih (jutranjih) urah.    

  • ODHOD: po želji skupine
  • CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v centru mesta, (ali na obrobju), 1 x večerjo na Skadarliji, 1 x večerjo na splavu, ogledi po programu, lokalni vodič po Beogradu prvi dan, osnovno skupinsko zavarovanje potnikov, vodenje in organizacija izleta.

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije