ALBANIJA, dežela orlov in divje narave

<
>
Kratek opis: 
Zapuščina srednjeveške Bosne v nekropoli Radimlja, kavica na sončku romantične Budve in nekdanja prestolnica Črne gore, nato pa peščene plaže Albanije, dežele divjih naravnih lepot, arheoloških najdišč pod...

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

699,00€

Kam gremo?
1. dan: Slovenija–Radimlja–Trebinje
2. dan: Budva–Cetinje–Skadar
3. dan: Tirana–Drač–riviera Vlore/Sarande
4. dan: izlet v Butrinti
5. dan: izlet v Gjirokastre
6. dan: počitnikovanje
7. dan: Apollonia–Berat–Struga
8. dan: Ohrid–Skopje
9. dan: Priština–Beograd
10. dan: po slavonskih ravnicah domov
 
PROGRAM
1. dan: SLOVENIJA–RADIMLJA–TREBINJE
Jutranji odhod z udobnim turističnim avtobusom, mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali do Trebinja. (večerja, nočitev)

2. dan: BUDVA–CETINJE–SKADAR
Kovčke pred avtobus in po zajtrku v utrjeno Budvo. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, za kavico pa se spet nastavili sončku. Avtobus bo nato sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (doplačilo, po želji) in se spustili v albansko mesto Skadar. (večerja, nočitev)

3. dan: TIRANA–DRAČ–RIVIERA VLORE/SARANDE
Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. V obalnem Draču, enem od najstarejših mest Albanije, se bomo popoldne ustavili za sprehod do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, nato pa se za tri dni prepustili rivieri Vlore/Sarande, ki s peščenimi plažami in pestro ponudbo postaja počitniški raj. (večerja, nočitev)

4. dan: IZLET V BUTRINTI
Po zajtrku bomo skočili do Butrintija z izkopaninami starorimskega mesta Buthrotum (akropola, gledališče in ostanki kopališča), ki so varne na seznamu UNESCO. Vse popoldne bomo za nagrado lahko poležavali na plaži pred hotelom. (večerja, nočitev)

5. dan: IZLET V GJIROKASTRE
Podobno kot včeraj, le da bo na vrsti slikovito mesto tisočerih stopnic Gjirokastre. Krasijo ga kamnite hiše, mogočna trdnjava s čudovitim razgledom in rojstna hiša-muzej velikega vodje Enverja Hoxhe. Popoldne med seboj zamenjajte ležalnike. (večerja, nočitev)

6. dan: počitnikovanje
Po zajtrku nas čaka naporen dan, saj si bomo morali sami izdelati popoln načrt lenarjenja. (večerja, nočitev)

7. dan: APOLLONIA–BERAT–STRUGA
Z zajtrkom bomo pohiteli. Čaka nas pot do mesta Apollonia, ki so si ga podajali Grki, Rimljani in Iliri, kar še danes izkopavajo arheologi. Nadaljevali bomo v srednjeveško mesto-muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo spustili v makedonsko letovišče Struga, ki je drugo najbolj pomembno na ohridski rivieri – če bomo pravočasni, nas bodo pred večerjo počakali ležalniki na mestni plaži. (večerja, nočitev)

8. dan: OHRID–SKOPJE
Po zajtrku in jutranji kavi ne bo daleč do Ohrida. Starodavno mesto je bilo v srednjem veku prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo trdnjavo carja Samuela, cerkev sv. Pantelejmona, baziliko sv. Sofije, teater ... in se ob kozarcu prepustili sproščenemu uličnemu ritmu Makedoncev. Podvizali se bomo v sodobno prestolnico Skopje, ki z bogato dediščino ohranja svoj šarm: Kamniti most, ki je enkrat Dušanov drugič Muratov, trdnjava Kale in cerkev sv. Spasa z grobnico Goce Delčeva, predvsem pa stara turška čaršija, prepolna nostalgičnih trgovin in lokalčkov. Po družnem ogledu bomo mesto spoznali še vsak po svoje. (večerja, nočitev)

9. dan: PRIŠTINA–BEOGRAD
Na poti domov se nam bo po skopskem zajtrku ponudila Priština, kjer verjetno še niste bili: čaršijska in mošeja sultana Fatiha, urni stolp, Skenderbegov kip, spomenik Newborn, narodna knjižnica in katedrala matere Tereze so glavne znamenitosti rosno mlade prestolnice. Med vožnjo proti severu bo počasi zadišalo po dobrotah z žarov Beograda, kamor bomo prispeli zvečer. (nočitev)

10. dan: SRBIJA–SLOVENIJA
Po beograjsko slastnem zajtrku nas bo voznik do poznega popoldneva zibal domov.

Cene/Termini: 

TERMINI 2018

  • 14.06.2018, 28.06.2018
  • 12.07.2018
  • 23.08.2018
  • 06.09.2018

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 40 oseb 699 €
pri udeležbi 30 oseb 739 €

Cena vključuje: 

Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotelov***/****: 8 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu (nekropola Radimlja, Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Butrinti, Gjirokastra, Apollonia, Berat, Ohrid, Skopje, Priština), vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila: 

doplačilo za enoposteljno sobo: 225 €
obvezno doplačilo: turistična pristojbina 21 €

Popusti: 

popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
 
FIRST MINUTE 50€ na rezervacijo dveh oseb do 31.03.2018

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,046% od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.

več informacij...

 

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

+386 (0)5 368 15 00

Sorodne destinacije